Annons

Klassiker att spana in: Volvos stryktåliga skönhet!

2012-08-02 | Fredrik, bilpriser.se

För många är Volvo Amazon förknippat med en lycklig barndom. Den där nostalgiska 1960-tals känslan då ängarna var grönare och bilarna vackrare. För visst är bilarna nuförtiden säkrare och bekvämare, men så stryktåliga och vackra som på 50-talet är det få bilar som idag är. Volvo Amazon var just en sådan härlig gammal design; simpel konstruktion och mycket ögongodis på den smäckra karossen. Många är de som drömmer om en nostalgisk 1950-talare i form av en raketfenad Cadillac eller rytande muskel-Camaro, men Volvo Amazon är ett betydligt prisvänligare alternativ för att uppleva nostalgin.
Idag kostar en Amazon, från mitten av 1960-talet i bruksskick, omkring 20.000 kronor. Undvik dock automatväxellådan och satsa på en basutrustad variant istället.


Är du svag för retro och har begränsad ekonomi kommer du bli mycket belåten! En Amazon är inget man i första taget tar död på. Att det är den perfekta bilen att meka med gör ju inte saken sämre, med en vanlig hylsnyckelsats kommer du långt. Sammantaget en svensk klassiker till pangpris. Du kan dessutom vara säker på att få tillbaka pengarna om nu inte bilen är helt genomrostad då du sedan säljer den.

Annons

Stäng