Annons

Livsnjutarens favoriter: Jaguar XJ3000.

2013-03-08 | Fredrik, bilpriser.se

En riktig livsnjutare tittar inte på priser. Inte på årsmodeller. Det är något speciellt som får konnässören att fatta tycke och haja till. I en ny serie rådfrågar vi ett gäng bilmänniskor om modeller som är prisvärda, realistiska att använda samt har en riktig livsnjutarådra! Jaguar är ett sådant märke. Men precis som de flesta andra lyxbilsfabrikat har de tillverkat både bra och mindre bra bilar. X3000-karossen tillhör den förstnämnda kategorin. Den lanserades till årsmodell 1995 och formgivningen gick tillbaka till Serie 3:an med kattliknande, runda former i granna kulörer som British Racing Green.

Halva grejen är förstås den underbara interiören med fint läder, trä och diverse kromade detaljer som ger en salongslik känsla. Helt rätt för den som kräver det lilla extra. Köper du en bil i Daimlr-utförande får du dessutom cocktailbrickor i ädelträ för baksätespassagerarna. Motorn är en fint mullrande pjäs på 238 hästkrafter och med en hygglig förbrukning om 0,82 liter bensin per mil vid blandad körning vilket gör att det inte blir så blödigt även om du använder bilen till vardags. Men en Jaguar är ett finåk som passar bäst till fest. Tillåt dig njuta!

En Jaguar XJ6 i bra skick köps enkelt för 35-40.000 kronor och något däröver för ett riktigt fint exemplar. Var mycket noga med servicehistorik!

Annons

Stäng