Annons

Ljusglimt i pandemimörker: Polestar

2020-04-09 | Peder

I dessa pandemitider när de flesta biltillverkare tvingats att pausa produktionen och marknaderna världen runt svalnat, kommer positiva signaler från Volvos systermärke Polestar. Helt enligt planerna har fabriken i kinesiska Luqiao nyligen rullat igång tillverkning av den helelektriska modellen Polestar 2, och nu kommer nyheten att de öppnar två svenska butiker till sommaren. Och inte på vilka adresser som helst, utan premiumlägen som Avenyn i Göteborg och Norrlandsgatan i Stockholm. Sammanlagt handlar det om 50 nya butiker som ska slå upp portarna i storstäder runt världen.

Märkets butikskoncept, Polestar Space, ligger dock långt från den traditionella bilhallen. Det handlar snarare om upplevelsecenter med avskalad skandinavisk design bemannade av produktspecialister istället för försäljare. En miljö ämnad att ta bort eventuell press på att köpa hos kunden. Konceptet har redan framgångsrikt prövats vid de hittillsvarande två öppningarna i Beijing och Oslo, där den senare lockade över 14 000 besökare första månaden.

Det är självklart speciellt att öppna Polestar Space på vår hemmamarknad. Vi hälsar alla välkomna till oss, men den digitala möjligheten finns ju om man hellre önskar detta”, säger Polestars svenska chef Martin Ölund.

I butikerna kommer både Polestar 1 och 2 finnas till försäljning. Servicen ska ombesörjas av Volvohandlare runt om i landet.

Källa: Polestar.

Annons

Stäng