Annons

M blir könsneutralt

2019-05-17 | Johanna

Sveriges största intresseorganisation för bilister firar inom några år hundraårsjubileum. Redan nu sker emellertid ett revolutionerande skifte då det något otidsenliga namnet anpassas till en modernare värdegrund. Namnet Motormännens Riksförbund, som hängt med sedan starten 1922 men numera upplevs exkluderande, byts sålunda ut till det mer neutralt klingande Riksförbundet M Sverige, eller M Sverige kort och gott. Frågan om namnbyte dök redan 2003 upp för första gången och 2016 tillsattes en utredning i frågan. Förra året utfördes en varumärkesundersökning bland medlemmarna som utmynnade i resultatet att det nu var dags för ändringen.

Vi lämnar vårt otidsenliga namn för att markera att vi är en mötesplats för alla Sveriges bilister”, säger Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på M Sverige.

Samtidigt passar organisationen på att byta ut domännamnet på sin välbesökta webbplats: motormannen.se blir nu msverige.se. Den gamla länken fortsätter parallellt att fungera och styr automatiskt om till den nya. Den klassiska röda logotypen får dock leva vidare.

Annons

Stäng