Annons

Motormännen lägger ner sina testcenter

2011-07-14 | Erik Andrén

För dålig beläggning och upprepade förluster gör att Motormännens Riksförbund nu lägger ner sina testcenter för begagnade bilar!

Motormännens Testcenter för begagnade bilar har under många decennier erbjudit undersökningar av bilar till både privatpersoner i form av medlemmarna i förbundet och i samarbete med bilhandlare. De senaste åren har dock beläggningen varit dålig och verksamheten brottats med förluster. Den sammanlagda förlusten har under de senaste tre åren uppgått till 15 miljoner kronor.

Det är med bakgrund i detta som Motormännen nu väljer att lägga ner hela testcenter-verksmheten, som idag, efter fler tidigare bantningar, omfattar tio platser i Sverige och ett tiotal anställda. I ett uttalade till Tidningarnas Telegrambyrå säger Motormännens vd Maria Spetz att “det är en väldigt liten andel av medlemmarna, kanske någon procent, som använder den här tjänsten, och då är det inte befogat att lägga en massa resurser på den”.

Trots att ansträngningar gjorts för att hitta köpare till verksamheten har försöken varit resultatlösa, men Maria Spetz säger att “ett samarbete under lite andra former” inte kan uteslutas i framtiden. Motormännens övriga verksamhet, så som kontrollering av bilverkstäder, påverkas inte av nedläggningsbeslutet. När alla testcenter är nedlagda kan inte Spetz uppge. “Det beror lite på hur hyreskontrakt och sådant ser ut”, säger hon till TT.

Annons

Stäng