Annons

Motortvätta med jämna mellanrum!

2012-03-03 | Fredrik, bilpriser.se

En potentiell köpare vill inte ha nedsmutsade händer bara av att bara beröra huvlåset. En ren motor är en förutsättning för en fräsch bil. Hur går man till väga? Det var förr i tiden inte helt ovanligt att spraya avfettningsmedel i vild förtvivlan och gå lös med trädgårdsslangen. När sedan högtryckstvätten flyttade in i garagen någon gång på 1990-talet var det inte helt ovanligt att se grannen spola under huven med tryckreglaget på max antal bar. Gör inget av detta! I synnerhet inte på en nyare bilmotor.

Några vanliga åkommor orsakade av högtryckstvätt kan vara elektroniska då vatten trängt in på “fel” ställen och orsakat underliga funktionsbortfall av till exempel farthållare. Ett annat vanligt fel (i synnerhet på lite äldre bilar) är att vatten tränger in i lacksprickor och rost börjar härja på motorblock, och motorutrymmets sidor som ofta har en tunnare lack än övriga bilen.

Gör istället följande:
1. Torka av motorn med en fuktad trasa eller handduk.
2. Spraya motortvätt (köps på bensinmacken) över hela motorutrymmet och låt verka ett tag. Var beredd på att du behöver upprepa steget flera gånger och göra slut på en flaska.
3. Torka bort alla rester med en fuktad trasa.


Att hålla motorn ren och fräsch lönar sig i längden!

Annons

Stäng