Annons

När förkärleken till lyxbil gått för långt!

2011-12-16 | Fredrik, bilpriser.se

Cadillac har kastat in handduken på den svenska marknaden och väljer att fokusera mer på Nordamerika där man trivs som fisken i vattnet. Men fansen väntar redan på en comeback och som uppvärmning kan vi varmt rekommendera Cadillac SRX som alternativ till BMW X5, Mercedes-Benz ML eller lyxkonfigurerade versioner av Volvo XC 90. Varför detta vansinne? Jo, för den som är ute efter en lyxbil som kan sluka större familjer och med ledig markfrigång och fyrhjulsdrift finns en mängd alternativ. Och för den som inte är beredd att lägga ut en halv miljon kronor på en splitterny bil finns alltid begagnade. Och Cadillac SRX är faktiskt ett riktigt kostnadseffektivt förslag i lyxligan.


Tevetittare vet att Sopranos körde en. Och även James Dean .. om han levt. Få märken har en så mytomspunnen Hollywood-historia som Cadillac. Fördelarna med just Cadillac SRX från förslagsvis årsmodell 2007 med den nya inredningen är, förutom lyxen och de skarpritade linjerna, även ekonomi och generösa utrymmen. Utrustad med Sport Luxury och med kring 6.000 mil på mätaren kan bilen köpas för endast runt 150.000 kronor. Konfigurera själv genom att följa länken ovan! Det är väsentligt mycket lägre än vad konkurrenterna kostar.


Blandad körning drar bilen 1,34 liter bensin per mil men sparsamma gaspådrag ger en märkbar effekt. Inte minst på motorväg vart bilen går tryggt och stabilt med den 258 hästkrafter starka V6-motorn. Vet du med dig att du kör väldigt mycket i stan och samtidigt vill hålla bränslekostnaderna nere så titta på en annan bil! Överväg överhuvudtaget ingenting i denna klass då bränslekostnaderna lätt kan skena iväg.


Med 918 liter bagagevolym och enkelt fällbart baksäte kan denna lyxkloss enkelt förvandlas till en riktigt praktisk transport! En annan fördel för den som försöker hitta ett exemplar med panoramataket är att det är störst i bilvärlden och ger närmast cabrioletkänsla heta sommardagar.

Fördelar med Cadillac SRX:

* Billig i inköp!
* Låga servicekostnader (för klassen)
* Mycket praktisk med 918 liter i bagagevolym.
* Säker med en uppsjö av airbags
* Komfortabel och multijusterbara stolar samt gott om benutrymme även bak.

Mindre bra:

* Hög förväntad värdeminskning.
* Bränsleförbrukning i stadskörning.

Annons

Stäng