Blogg

Annons

Nya Honda Civic Type R visas som prototyp

2016-09-29 | Peter Klemensberger

Tionde generationen Honda Civic i femdörrarsutförande har nu gjort officiell debut under Parissalongen. En nyhet som inte är särskilt kittlande längre. Vi har redan publicerat bilder och fakta, berättat att produktionen har kommit igång samt att modellen egentligen redan har funnits i ett år – som sedan på andra sidan Atlanten.

Mer kittlande är att Honda nu presenterar en designstudie av kommande Civic i värstingversionen Type R. Man verkar fast besluten att inte låta prestandaversionen dröja. Civic generation nio såg dagens ljus 2011 men det skulle dröja till 2015 innan det fanns en Type R-variant. Bilen som visas upp i Paris betecknas som en prototyp och har en kaross som efterliknar borstad aluminium. Prototypen ska ge en föraning om hur kommande Civic Type R ska se ut när en produktionsklar bil presenteras nästa år.

Honda Civic Type R Paris 2017

Basen till prototypen är vanliga Civic i ovan nämnda femdörrarsutförande – en bil som i sig har ett rätt brutalt formspråk. Civic Type R har än fläskigare främre stötfångare med större luftintag och detaljer i kolfiber. Luft kan även strömma in under logotypen i grillen och genom ett scoop på huven. Även rökfärgat lyktglas ger än stöddigare uppsyn.

Kjolar löper längs karossidorna mellan de blanksvarta fälgarna som mäter 20 tum och som krävt större hjulhus. Baktill hittar vi en markerad diffusor, trippla pipor och en rejäl vinge som kronan på verket.

Nya Civic i femdörrarsutförande tycks inte lämna någon oberörd. Kommentarer har flödat här på Teknikens Världs sajt av er besökare. De som inte lät sig förföras av bilens former kanske gör det nu med Type R-versioen. Tveksam? Kolla bilden nedan för att jämföra de båda versionerna.

Honda Civic och Civic Type R

Nya Civic Type R kommer att stå i de europeiska bilhallarna under slutet av 2017. Bilen kommer att säljas över hela världen, även i Nordamerika. Det är första gången en bil med suffixet Type R säljs på den marknaden, meddelar Honda.

Relaterade inlägg

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Debatten om ett förbjudande av dieselbilar i Sverige och Europa har påverkat svenskarna i valet av ny bil, visar ny undersökning. Samtidigt slår försäljningen av begagnade dieselbilar nya rekord. Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 4,5 procent (+3 667 stycken) under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period ifjol. Samtidigt visar en Sifo-undersökningen från KVD […]

2017-10-17
Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng