Annons

Nya Renault Espace – En MPV med stil?

2015-11-30 | Erik Hjort, bilpriser.se

Renault Espace har inte varit någon storsäljare i Sverige (som diagrammet nedan påvisar), men i och med att Renault är mitt uppe i att förnya sin image så hoppas de på att Nya Renault Espace skall kunna göra ett rejält avstamp på marknaden. I förhoppningen av att skapa en tydlig identitet som Renaults chefsdesigner Laurens Van Den Acker uttrycker har Nya Renault Espace förändrats radikalt mot föregående modeller då den har gått från att vara en ”buss” till en mer crossover-typ.

espace_antal_ranault

Nya Renault Espace kommer endast ha 2 st motoralternativ där båda är en 1.6l dieslemotor men att effkterna skiljer sig åt. Detta är en effekt av det ökade dieselanvändandet i Sverige på senare år. Vad nya Renault Espace däremot INTE kommer utrustas med, trots det ökade begäret, är fyrhjulsdrift. Detta kan ha en direkt påverkan då intresset för just fyrhjulsdrift ökat markant, inte minst för större modeller, de senaste åren. Man riskerar att gå miste om en stor grupp bilköpare som istället tittar på konkurrerande bilmodeller som kan erbjuda just detta utförande. T ex VW Sharan, Ford S-max och BMW 220d Grand Tourer. Läs vårt inlägg om 4WD utvecklingen i Sverige här.

restvarde_renault_espace

Vi på bilpriser tycker att det är helt rätt att krympa ner modellen och köra på cross-over stuket, detta syns även i restvärdet på modellen som visas i diagrammet ovan. Detta är en helt klart intressant modell för de som kikar efter ett 7-sitsigt alternativ med en annorlunda design. Den sticker också ut med att den dessutom inte känns så stor att ratta med hjälp av 4controlen, det gör den till en väldigt lättkörd modell till skillnad från många andra större crossovers som inte har detta tillvalet.

Vi på KVD Bilpriser fick tillgång till en Espace för en provkörning. Se vår film från testet här:

Annons

Stäng