Annons

Nya Saab 9-5 som polisbil

2010-05-05 | Mattias Rabe

Saab och Volvo är de självklara valen hos den svenska polisen. V70, XC70 och gamla 9-5 är de polisbilar man oftast ser på vägarna, men vad sägs om nya Saab 9-5 i polisutstyrsel? Det vore inte helt fel.

En av Teknikens Världs läsare, Alexander Fäldt, har varit flitig och klistrat på polisdekaler på nya Saab 9-5 redan innan bilen haft svensk premiär i bilhallarna. Bilden på nya 9-5 som polisbil borde ge den svenska polisen något att tänka på, om de nu inte redan har påbörjat den tankeverksamheten.
Saab ligger inte heller på latsidan då ANA Specialbilar i Trollhättan, som skräddarsyr Saab-bilar till svenska myndigheter, pushar lite extra för nya 9-5 som en kompetent bil för de svenska poliserna. Detta gör man i form av en annons i senaste numret av Svensk Polis (annonsen ser du nedan).

När Alexander Fäldt ändå var igång med att förvandla nya 9-5 till polisbil tyckte han att det var läge att även förvandla robusta Saab 9-3X. Alexander tycker att 9-3X borde vara intressant för polisen tack vare högre markfrigång och fyrhjulsdrift. Och visst passar den bra i poliskostym!?

Annons

Stäng