Annons

Nya Toyota Auris – svenska priser och fakta

2012-12-20 | Mattias Rabe

En ny generation Toyota Auris med helt nytt utseende och ny teknik är på väg in över svenskt territorialvatten. Svensk premiär 26 januari 2013. Pris från 161 900 kronor.

Nya Toyota Auris presenterades på bilsalongen i Paris i september. Den efterträder nuvarande Auris som lanserades på bred front i Europa under 2007.
Auris generation två bjuder på mängder av nyheter, vilket du kan läsa om här, men för att nämna några av de mest intressanta punkterna:

Nya Auris kan, precis som utgående generation, köpas med antingen hybriddrift, bensin- eller dieselmotorer.
Auris Hybrid har en 1,8-liters bensinmotor som samarbetar med en elmotor. Tillsammans ger de 136 hästkrafter och 207 newtonmeter. 87 gram koldioxid per kilometer släpper hybridvarianten ut och klassas även med de nya, strängare reglerna 2013 som miljöbil.

Svenska priser nya Auris, premiär 26 januari 2013

Alla motoralternativ förutom 1,33-litersbensinaren kan utrustas med automatlåda (Hybrid finns endast med automat). Olika utrustningspaket, så som Active, Style och Comfort, finns.
Jämfört med utgående Auris har priserna för bensinversionerna höjts något medan hybriden och dieselversionerna har fått kraftigt sänkta ingångspriser. Notera att hybriden har, förutom automatlåda, även tvåzons klimatanläggning och multimediasystem med backkamera som standard.

Sommaren 2013 kommer Auris för första gången som herrgårdsvagn – Auris Touring Sports.

I nya numret av Teknikens Värld (1/2013) som finns i butik från och med i dag, 20 december, kan du läsa första provkörningen av nya Auris. Köp den eller beställ online.

Annons

Stäng