Annons

Nya Volvo S90 – skandinaviskt in i själen?

2015-12-04 | Erik Hjort, bilpriser.se

Då har den äntligen presenterats, nya Volvo S90. Här på bilpriser.se diskuterar det vilt om huruvida den kommer konkurrera i premiumsegmentet, vilken annan bil den liknar i design osv. Någon tyckte den var lik Audi A7 och någon annan tycker den är lik Jaguar XF. Som ni vet så är ju smaken som baken när det kommer till färg och form så diskussionerna lär ju fortgå. Säga vad man vill men Volvo är duktiga på att skapa känsla i sina reklamfilmer och nya Volvo S90 reklamfilmen är inget undantag. Den kan du se längre ner här.

 Om vi kikar på föregångaren då, gamla Volvo s80. Ingen storsäljare direkt. Som ni vet så är ju sedanversioner av bilar inte hetare än gröt på svenska vägar direkt. Här är det kombi som gäller. Nu kommer ju Volvo S90 även komma som kombiversion såklart, dvs uppföljaren till Volvo V70 som nu blir Volvo V90. Dock får nya Volvo V90 vänta till 2016 innan den presenteras.

Sett till försäljningsstatistik senaste 10 åren för Volvo S80 så är den en ganska dyster försäljningskurva. Det är ju en gammal bil nu så inte så konstigt att den mer eller mindre gått i graven. 2006 kom det en facelift vilket gav försäljningssiffrorna ett litet glädjeskutt i statistiken. Men efter det har det varit brant nedför. Med nya Volvo S90 kommer troligtvis dessa siffrorna ta fart igen även om det är den riktiga storsäljaren Volvo V70 med sin efterträdare Volvo V90 som blir den stora kassakon för Volvo, i alla fall i Sverige.

Volvo S90 är ju mer riktad till den marknader utanför Sveriges gränser, i synnerhet USA och kanske framförallt Kina där även en förlängd version kommer säljas.

volvoS80_forsaljning_senaste10


  

Annons

Stäng