Annons

Opel Ampera, snart hos de politiskt korrekta

2011-07-21 | Fredrik, bilpriser.se

Nu har svenska motorjournalistkåren fått provköra Opel Ampera. Nyheten är varken drivlinan eller själva fenomenet med elbil. Chevrolet Volt är bilen som fått donera för Opel Ampera, nyheten är en badge-engineering som vi i Europa kommer berikas med. Volt har körts av amerikansk press för längesedan och recensionerna har varit förhållandevis goda.

Hur kommer recensionerna bli här? De kommer bli ganska dåliga och det utav en enkel anledning – bilen kommer få en hög prislapp. Det spekulerades till en början om strax över 300.000 kronor vilket inte är alltför smärtsamt men slutgiltiga prislappen kommer mest troligt hamna på runt 100.000 kronor mer. Är det värt för en elbil i denna klass? Svaret är självklart nej. Det krävs många varv runt jorden för att spara in uteblivna bensinpengar.


Likt Mitsubishis lilla elbil landar Opel Ampera snart hos politiskt korrekta kommuner och företag som försöker måla om sin logotype ljusgrön. Men kanske är det tur. Någon måste ju köpa den dyra lithiumjontekniken för att i framtiden få den överkomlig för vanliga dödliga. Den intressanta frågeställningen är när – om ett år eller tio år? Vi får hoppas det blir snart.

Annons

Stäng