Annons

Välj rätt motor, paket och utrustning – spar tusenlappar!

2011-04-26 | Mathias, bilpriser.se

När man ska köpa bil är det inte bara viktigt att välja rätt märke och modell. Man kan även spara tusenlappar genom att välja rätt motoralternativ, paket och utrustning. Ett bra tips är att man redan inför bilköpet funderar på hur länge man skall ha bilen och hur långt man ska köra. Kör man långt är det klokt att välja diesel. Man skall även fundera på vem som kommer köpa bilen när du säljer den. Ju bredare målgrupp desto större chans att du får bra betalt för bilen.

Trenden just nu är att köparen vill ha snåla bilar med mindre motorer. Undvik bilar som går på etanol och välja gärna diesel. Ett bra alternativ, om man kör lite, är en miljöklassad småbil som går på bensin. Undvik bilar med V6:or och V8:or (undantaget sportbilar) och bilar som går på etanol.

När det gäller paket och utrustning är säkerhetsrelaterad utrustning ofta en bra investering. Välj alltid fem dörrar istället för tre om det är möjligt. I Sverige lönar det sig, nästan alltid, att välja kombi. Undvik att köpa fälgar med 18 tum och uppåt. Det kostar mer att underhålla och du får aldrig igen investeringen. Undantag finns. Vissa bilmodeller måste ju ha feta hjul. Undvik även stora underhållningssystem. De rasar i värde. Fundera lite på värdeutvecklingen för tex en TV.

Annons

Stäng