Annons

Polisen kraftsamlar mot ”brott på väg”

2020-05-14 | Peder

Även om många just nu lyder myndigheternas avrådan från icke-nödvändiga resor står trafiken på landets vägar långtifrån still. Men de som kör där är inte bara laglydiga medborgare utan även kriminella personer som använder vägnätet som en del av sina brottsliga planer. Med jämna mellanrum kraftsamlar därför Polisen för en så kallad nationell trafikvecka och nu är det dags igen – mellan den 11 och 17 maj dyker det upp utökade trafikkontroller över hela landet.

Internationella stöldligor använder sig generellt sett av huvudvägnätet för att göra stölder på många olika geografiska platser under kort tid. Genom kontroller av fordon, förare och passagerare kan vi upptäcka brottslighet som använder vägnätet på olika sätt”, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid Polisen.

Förutom de vanliga överträdelserna som rattfylla och olovliga körningar hoppas Polisen också på större fångster, som exempelvis stöldgods, narkotika eller vapen. Även utlänningskontroller kommer att genomföras. Framför allt är det de större riks- och Europavägarna som kommer punktmarkeras eftersom de möjliggör snabba förflyttningar för internationella ligor som opererar i Sverige.

Källa: Polisen.

Annons

Stäng