Blogg

Annons

Porsche Panamera Kombi kommer 2017

2016-05-03 | Mattias Rabe

Porsche Panamera är till åren kommen. Den kom 2009 och genomgick en föryngringskur under våren 2013. Således är modellen sju år gammal och klockan klämtar i allra högsta grad. På Parissalongen i höst kommer en helt ny generation att ha publik världspremiär i Porsches monter. Vad som inte kommer att stå i montern är kombiversionen som för första gången fångades på bild på Nürburgring för några veckor sedan (bilderna du ser här).

Porsche Panamera Shooting Brake, eller Panamera Sport Turismo om vi använder oss av namnet som Porsche gav konceptbilen i Paris 2012, uppges presenteras under 2017. Förmodligen strax efter marknadslanseringen av vanliga ”halvkombiversionen” av Panamera som äger rum i början av året.
USA kommer dock att få vänta lite på Panamera-kombin, detta enligt Porsches USA-chef Klaus Zellmer som menar att hans kunder måste ha lite extra tålamod i väntan på den mer praktiska modellenversionen.

porsche-sport-turismo-05

Konceptbilen Panamera Sport Turismo som visades i Paris hösten 2012. Shooting Brake-versionen som snart kommer baseras till stora delar på konceptbilen.

En annan praktisk grej som Porsche sägs fila på är baksätet som i dag utgörs av två fåtöljer åtskilda av en knappfylld mittkonsol. I USA efterfrågas nämligen ett mer familjevänligt baksäte av konventionell typ. Om detta hela baksäte blir verklighet får vi förmoda att Porsche placerar det, som extrautrustning, i både halvkombi- och kombiversionen.

Porsche Panamera Shooting Brake kommer att bjuda på samma motorer som sitt mindre praktiska syskon, det vill säga bensin- och dieselmotorer samt en laddhybridvariant.

Relaterade inlägg

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Debatten om ett förbjudande av dieselbilar i Sverige och Europa har påverkat svenskarna i valet av ny bil, visar ny undersökning. Samtidigt slår försäljningen av begagnade dieselbilar nya rekord. Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 4,5 procent (+3 667 stycken) under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period ifjol. Samtidigt visar en Sifo-undersökningen från KVD […]

2017-10-17
Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng