Annons

Prinsen gör racing-comeback

2020-02-06 | Peder

I släkten Bernadotte sitter motorintresset i generna sedan flera generationer tillbaka. Gamle motorprinsen Bertil (1912-1997) trivdes bäst bakom ratten i sin älskade Bugatti som han en period tävlade med under pseudonymen Monsieur Adrian. Kung Carl Gustafs faiblesse för snabba bilar är välbekant, och prins Carl Philip tog steget fullt ut och skaffade racinglicens. Prinsen tävlade under flera år för Volvo Polestar i STCC-serien med en heatseger 2015 som främsta merit, och senast, säsongen 2018, i Swedish GT rattandes en Lotus.

Efter ett sabbatsår av familjeskäl hoppades nog en och annan rojalist på att prinsen skulle sladda in i depån för gott. Men nu kommer istället nyheten om en comeback. Från Porschehåll meddelas nämligen att prins Carl Philip ska köra Porsche Carrera Cup under säsongen 2020. Sammanlagt handlar det om fjorton deltävlingar uppdelade på sju racinghelger, fem i Sverige och två i Norge. Tävlingskalendern finns på carreracup.se.

Vi är väldigt glada och stolta över att Prins Carl Philip kör Porsche Carrera Cup Scandinavia under säsongen 2020. Prinsen är en erfaren racerförare och racevinnare på elitnivå med stor passion för motorsport, som dessutom känner vår racingserie väl” säger Raine Wermelin, direktör på svenska Porsche.

Prins Carl Philip är därmed tillbaka där han en gång inledde karriären då han körde denna cup redan säsongen 2011. 

Prins Carl Philip är en fantastisk ambassadör för svensk motorsport och vi välkomnar honom tillbaka i det ordinarie startfältet under säsongen 2020”, fortsätter Raine Wermelin.

Foto: Micke Fransson

Annons

Stäng