Annons

Rekondförrådet: lackförsegla bilen själv.

2015-01-18 | Fredrik, bilpriser.se

Går man till en rekondfirma och frågar om man lika gärna kan göra jobbet själv hemma i garaget kommer de garanterat övertyga dig om att det inte är så enkelt. När det kommer till vissa ting är vi beredda att hålla med, lackförsegling är ett exempel där resultaten varierar kraftigt. Efter du polerat/vaxat, putsat och fejat din bil, så kan det vara skönt att konservera resultatet för en tid och då brukar man prata om lackförsegling.

Så vad är egentligen skillnaden mellan lackförsegling och vanlig vax? Vaxet ger förvisso en hinna men lackförseglingen är som en tunn plastfilm som läggs över lacken för att stöta bort smuts. Ungefär som ultratunn plastfolie. Den lackförseglingen du köper på bensinmacken eller på affären innehåller en komponent medan den som rekondfirman mest troligt tillhandahåller är en två-komponentsförsegling, det vill säga – den innehåller en härdare.

Skillnaden? Förseglingen med härdaren (har man en gång brutit en förpackning med härdare måste man använda den på en gång) kommer hålla mycket längre medan flaskan från bensinmacken håller sitt resultat betydligt kortare tid. Men för en hundring eller en och en halv så är det absolut värt att lackförsegla sin bil själv om man inte önskar lämna in den!

Annons

Stäng