Annons

Rengöringsmedel för insprutningen. Fungerar det?

2012-01-21 | Fredrik, bilpriser.se

I somras hällde jag en flaska rengörings- och smörjmedel för insprutningen i tanken på en Chevrolet Corvette som emellanåt gärna ville slockna på tomgång. Det visade sig fungera. Men många kallar också dessa medel, ofta med namnet “Injection Cleaner”, för ren bluff. Det beror helt enkelt på att dessa medel innehåller fotogen som ju redan finns i bensinen du tankar på macken varav kritikerna menar att medlet är lika med att kasta hundralappen flaskan kostar i sjön.

Men Corvettens problem blev avhjälpt. Troligtvis beror det på att bilen endast körts på sommaren och vilat under största delen av året. Den kan också körts endast korta körningar varav koks lätt bildas och insprutningsrengöraren verkade smörjande. Idealiskt för vilken maskin som helst är att kontinuerligt användas och gärna gå i jämn takt mestadels av användningstiden.

Har du en äldre bensinbil som går slött, ojämnt på tomgång eller är svårstartad? Pröva i så fall en flaska insprutningsrengörare och följ bruksanvisningen på flaskan!

Annons

Stäng