Annons

Revansch för Mercedes-Benz i Autoindex

2016-09-17 | Fredrik, bilpriser.se

Efter att bitvis ha halkat efter BMW och Audi har Mercedes-Benz gjort ett rejält ryck och kammar hem förstaplatsen med sin C-klass i senaste mätningen från i somras. Autoindex rankar bilar baserat på mest nöjda ägare i Skandinavien och det är W204-karossen, lanserad 2007, som kammar hem första priset. Nyheten nådde mig dessvärre inte förrän nu. Men jag är inte förvånad över resultatet. Lika lite förvånad över att BMW klår MB på lite äldre årsmodeller. W204-modellen, alltså näst senaste generationens C-klass, var ett astronomiskt steg ifrån sin föregångare och ännu större steg från det sena 90-talets rentav sorgliga MB-modeller.

När jag först körde Mercedes C-klass 2011 med 220-motorn (BlueEfficiency) slogs jag över synkroniseringen mellan låda och motor. Här var det friktionsfritt och tyst. Dessutom gick den enormt billigt (får man säga så utan att göra reklam ..?). Jo, faktiskt tillåter vi oss det. 0,45 liter diesel per mil vid blandad körning in och ut ur storstadstrafik (!) och då pratar vi kombimodellen. Det är med andra ord inte dyrt att köra en lite billigare Merca.

C-klassen med sin distinkta körkänsla och enkelhet är numera ett väldigt förnuftigt bilval. Andrahandsvärdet håller dessutom bra. Värdera gärna en och överväg!

Annons

Stäng