Annons

Sälja till bilhandlare eller via bilauktion

2018-09-12 | Johanna

Vad finns det för alternativ om man inte längre vill behålla sin bil, utan vill sälja den vidare? Här får du som går i säljtankar tips om två smidiga vägar vid bilförsäljning.

De flesta av oss som äger bil kommer förr eller senare av olika anledningar vilja sälja bil. Man behöver köpa en ny och säljer därför sin gamla, eller så har man inte längre användning för sin bil och vill erbjuda den till nån annan som har nytta av den. En del har gjort det här både en och två gånger och tycker kanske att det är den enklaste sak i världen. Och för en del är bilförsäljning nästan som ett fritidsintresse.

Men många som kanske inte är så erfarna kan känna sig lite osäkra inför vad som krävs för en lyckad bilförsäljning där både säljare och köpare är nöjda. Att ordna sin bilförsäljning helt på egen hand kan kännas både jobbigt och svårt. Men det finns faktiskt några bra alternativ till att sälja själv.

● Sälj till en bilhandlare. Detta är ett smidigt sätt att sälja. Du slipper allt arbete med annonsering, behöver i stort sett bara visa upp bilen en enda gång och kan vara trygg i vetskapen om du säljer till en seriös köpare. Så vad är nackdelen med att sälja till bilhandlare? Priset. En bilhandlare ger i stort sett alltid ett lägre pris än vad du kan få ut om du själv säljer direkt på marknaden för bilar. Så du får väga fördelen – bekvämlighet – mot nackdelen – ett lägre pris.

● Låt ett företag sälja på bilauktion. Det här är kanske det absolut minst krävande sättet att sälja din bil. Hela försäljningen – från städning av bilen till registrering av ägarbyte – sköter företaget. Du behöver inte annonsera eller visa din bil för intresserade spekulanter, för även det tar bilförmedlaren hand om, självklart till viss provision, men den är en betydligt lägre kostnad jämfört med det lägre pris som du får hos bilhandlare. Läs mer om hur det går till att sälja bil på bilauktion hos KVD – en seriös aktör på området med lång erfarenhet av att sälja bilar för privatpersoners räkning. Där är du garanterat i goda händer.

Annons

Stäng