Annons

“Ska jag köpa sonens förstabil från bilhandlaren?”

2013-04-26 | Fredrik, bilpriser.se

“Snart stundar sonens 18-års dag och han har kämpat stenhårt i skolan senaste året varav vi (eller främst jag) lovat honom att han ska få en billigare bil som gåva när körkortet är färdigt. Han pratar mycket om BMW och vi har kollat in en BMW 320 -93 (kostar omkring 10 tusen). Men när det kommer till gamla bilar så bör man väl köpa från bilhandeln istället för hos privatperson?” Mvh. Anki

Frågan är väldigt svår att svara på rent generellt när det kommer till uppåt 20 år gamla bilar. Miltal och främst skicket avgör oavsett vem säljaren är. Men först och främst! .. Om du köper från privatperson ska du upprätta ett kontrakt för att undvika missförstånd, ett sådant finns att skriva ut hos bl.a Konsumentumbudsmannens hemsida, klicka här. Vidare svar på frågan är att en äldre BMW 320 (som ofta har levt ett hårt liv och tidigare ägd av yngre människor) inte behöver vara en bra bil bara för att den står i en bilhall. Undermåligt underhållna exemplar, skramlande framvagnar, rost och orolig gång är vardag på dessa modeller. Men att köpa en från en auktoriserad handlare av märket ger givetvis en slags trygghet i att du kan förvänta dig en ärlig beskrivning av fordonet från säljaren. En MRF-ansluten handlare ger också garanti beroende på miltal, läs villkoren här.

Just denna modell du pratar om var tidigare Sveriges mest privatimporterade fordon och marknaden svämmar fortfarande över utav just dessa. Det finns med andra ord ett stort urval och satsa hellre 15.000 kronor på ett exemplar som är besiktad och körklar än 8.000 kronor på en sämre bil. Som tidigare sagt – skicket avgör helt. Det finns fina exemplar därute så se till att hitta en utav dem. Hoppas du fick svar på frågan och lycka till med köpet!

Annan vanlig fråga: Är resevdelarna till BMW dyra? Svaret är nej, inte till så här gamla modeller. Tvärtom finns ett överflöd utav reservdelar på landets bilskrotar. Till en bruksbil för 15.000 kronor köper du inte nya originaldelar om du inte är absolut tvungen. Ring runt så hittar du garanterat det du behöver till behagliga priser. Eftermarknaden på servicerelaterade produkter som filter är också enorm på nätet. Gör inte bilägandet ondöigt dyrt!

Annons

Stäng