Annons

Spara pengar på service och reparationer? Det är enkelt.

2011-10-30 | Fredrik, bilpriser.se

Idag är det inte lätt för den icke insatta att ha god pejl på bra respektive dåliga verkstäder. Det är inte konstigt. I takt med att allt färre kan förlita sig på grannen när EGR-ventilen tjärvar i en modern och högteknologisk bil har antalet verkstäder skjutit i höjden det senaste decenniet.

Varför skiljer det så mycket i pris beroende på vart jag lämnar min bil? Det beror på en sak – saltade fakturor. Och det är svårt att bevisa motsatsen. Ett gott tips, om du inte skruvar själv, är därför att vända sig till en märkesverkstad oavsett om du kör en ny eller gammal bil.

Men en sak som människor i största allmänhet inte tänker på är att reservdelarna kan bli mycket dyrare om du låter verkstaden själv beställa/tillhandahålla den nödvändiga delen. Vet du vad som är fel på bilen? Då kan du söka fram delen själv. Vet du vad som bör göras vid service? Om inte – googla och få fram informationen.


Därefter beställer du enkelt delar. Beroende på vilken bil just du kör kan du spara tusentals kronor på dessa enkla beställningar.

Kör du en Mercedes-Benz kan du till exempel beställa originaldelar från Discount MB Parts.

Kör du en Chevrolet beställer du dina originaldelar via GM Parts Direct

Det var bara två exempel men internathavet kryllar av fler … ut och Google innan du lämnar in din bil!

Annons

Stäng