Annons

SUV-analysen 2011

2011-05-26 | Fredrik, bilpriser.se

Vår analys har redan blivit uppmärksammad av pressen, däribland E24, och denna vecka lägger vi ut den för fri nedladdning här nedan! Jämförelsen är en efterföljare till vinterns tema på småbilar och KVD Bilpriser har som mål att testa många fler bilkategorier i framtiden. Syftet är självklart:
– Analysen är gjord för att göra konsumenten mer uppmärksam när de köper bil. Ibland är det “självklara” inte alltid det mest plånboksvänliga vilket vår analys tydligt visar, säger Mathias Björkman, VD på KVD Bilpriser.

SUV-analysen 2011


Nissan Qashqai 2.0 dCi 4×4 (150hk) är testets vinnare och den bästa bilen ur ett plånboksperspektiv. Bilen tappar minst i värde under perioden och med hygglig servicekostnad och bränsleförbrukning kostar den 28 kronor per mil under jämförelseperioden. Den är tätt följd av både Renault Koleos och testets billigaste bil i inköp, Chevrolet Captiva.

Klicka på länken eller bilden ovan för att göra en detaljerad värdering av testvinnaren!

Vad menas då med det “självklara”?
– Precis som i småbilsanalysen vi gjorde så talar siffrorna sitt tydliga språk, nämligen att “billiga” märken tappar betydligt mer i värde rent procentuellt än modeller från de klassiska, dyra fabrikaten samtidigt som de faktiskt kan vara dyrare att lämna in på service, säger Mathias.


Chevrolet Captiva 2.0D (150hk) är också ett alternativ om man är ute efter en billig och bensinsnål bil. Däremot tappar den hela 65 procent i värde och är en allmänt trögsåld modell.

Testets vinnare och förlorare skall därför inte ses som definitiva. Alla köpare och förare kör olika. Kör man mycket bil kan det vara ett vinnande koncept att välja en bränslesnål SUV. Testet är utfört med följande metod: antagande att bilen gått 9.000 mil vid köp och 18.000 mil vid försäljning. De är tre år gamla. I jämförelsen kan du tydligt se vilken bil du bör satsa på och vilken du bör undvika. Vi visar kronor per mil, Co2-utsläpp, värdeminskning och mer.

“Värstingen” i gänget är Mercedes-Benz ML 320 CDI (224hk) men är trots sitt höga inköpspris inte den sämsta för plånboken.

Är SUV någonting för dig? Och vilken i så fall? Det är några av frågorna du får besvarade genom vår analys.
SUV-analysen 2011
För ytterligare information, gå in på www.bilpriser.se eller kontakta:

Mathias Björkman, VD på KVD Bilpriser på 0709-966476 alt. mathias.bjorkman@bilpriser.se

Jonas Björkman, värderingsansvarig KVD Bilpriser på 0736-253215 alt. jonas.bjorkman@bilpriser.se

Annons

Stäng