Annons

Svårslaget rekord i juni för nybilsregistrering!

2018-07-11 | Johanna

Alla prognoser pekade på rekordsiffror för nybilsregistrering under juni månad tack var införandet av bonus/malus-systemet den första juli. Nu kommer det svart på vitt i junirapporten från branschorganisationen BIL Sweden. Den visar att det i juni inregistrerades drygt 66,000 nya personbilar i Sverige vilket är upp 72,9 procent jämfört med samma period förra året. Det är med stor marginal den högsta siffran någonsin för en månad, sedan BIL Sweden började sina mätningar 1942. Detta eftersom köparna skyndat sig att få nya motorstarka bilar drivna av fossila bränslen registrerade innan skatterna höjdes kraftigt. Av de här rekordmånga bilarna är dock inte alla sålda ännu utan en del står kvar i lokalerna hos handlarna, vilket kommer dra ner siffrorna för kommande månader.

Än mer extrem har uppgången varit för lätta transportfordon som drabbas ännu hårdare av det nya skattesystemet. I juni registrerades närmare 17,000 sådana fordon, vilket betyder en ökning på hela 193 procent jämfört med juni 2017.

http://www.bilsweden.se/statistik/nyregistreringar_per_manad_1/nyregistreringar-2018/basta-registreringsmanaden-nagonsin-for-nya-fordon

Annons

Stäng