Annons

Sveriges bästa arbetsplats

2018-02-01 | Kristoffer Dahlström

[ANNONSSAMARBETE MED VOLKSWAGEN]

När det var dags att utveckla nya Volkswagen Crafter var målsättningen att komma så nära funktionaliteten och bekvämligheten i en personbil som möjligt. Det resulterade i en extremt lättkörd och säker transportbil med certifierad ergonomi – en ultimat arbetsplats helt enkelt.

 

Funktionell arbetsplats

Ergonomi på arbetsplatsen är något man pratar mycket om. Tyvärr pratar man inte särskilt ofta om den rullande arbetsplatsen, alltså den dagliga situationen för alla dem som kanske har allra svårast att variera sin arbetsposition. Yrkeschaufförer av olika slag spenderar väldigt mycket tid bakom ratten och förtjänar liksom alla andra yrkesverksamma de bästa förutsättningarna när det gäller ergonomi och bekvämlighet. När Volkswagen utvecklade nya Crafter så beslutade de därför att ta fram den första transportbilen med AGR-certifierat ergoComfort-säte. 2015 fick ergoComfort-sätet utmärkelsen och sigillet för ”Kampanj för hälsosammare ryggar” av ”German Association of Back Training Facilities (BdR e.V.) Genom 20 olika inställningar kan man skapa bästa möjliga skydd för ryggen mot stötar från ojämna vägar. För att öka på bekvämligheten ytterligare har nya Volkswagen Crafter (gäller modellen med framhjulsdrift) även utrustats med en rejält sänkt lasttröskel vilket sparar energi för föraren, framföra allt för dem med många leveranser. Själva förarutrymmet är byggt utifrån kundernas önskemål med många och praktiska förvaringsmöjligheter. Volkswagen Crafter är även som första transportbil utrustad med 8-stegad automatlåda till alla drivlinevarianter; framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION fyrhjulsdrift (kommer under våren 2018).

 

System för säker körning

Ska man spendera sina dagar på vägarna, oberoende av väder och vind och pressat tidsschema, så vill man ha en bil som är säker. Det var ett av de allra viktigaste målen i utvecklingen av nya Volkswagen Crafter – att ge chaufförerna en arbetsplats där de kunde känna sig säkra. Därför byggde man som första transportbil i sin klass in multi- kollisionsbroms som standard. Några av de andra viktiga systemen för förarassistans som tagits fram är bland annat sensorer för sidoskydd. De övervakar sidorna på bilen och skickar ut signaler om bilen kommer för nära något hinder. Släpvagnsassistenten, Lane Assist som varnar vid körfältsbyten och parkeringsassistenten är bara några ytterligare av alla de system som gör nya Volkswagen Crafter till bäst i sin klass när det gäller funktionalitet och driftsäkerhet. Allt för att skapa en ännu bättre arbetsmiljö.

 

Enkelt uppkopplad

Behovet av mobila onlinetjänster har ökat i rask takt och kommer på sikt vara absolut standard i det dagliga arbetet. Med nya Crafter kommer därför möjligheten att välja till Volkswagen Car-Net Security & Service. Tjänsten gör användandet av Crafter säkrare, enklare och mer ekonomiskt genom att fordonsägaren får en varning när Crafter åker in eller ur ett specifikt område vid en fördefinierad tidpunkt. Tjänsten anger även positionen på en karta för när Crafter senast var parkerad, anger den exakta adressen och guidar föraren till fordonet via GPS. Det ger även möjlighet att låsa och låsa upp Crafter via en smartphone och förser anställda med nyckelfri tillgång till lastutrymmet och förarplatsen. Är bilen utrustad med ett navigationssystem går det att ansluta till Car-Net Guide & Inform. Tjänsten håller chauffören välinformerad ute på vägen då den ger aktuell trafikinformation, bränslepriser, lediga parkeringsplatser i närheten och sökning efter Google ”points of interest” i navigationssystemet. Systemet ser även till att chauffören är välinformerad hemma. Genom kundwebbportalen är det möjligt att lägga upp färdvägar, destinationer och intressanta platser (POI) och sedan importera dem till navigationssystemet. Car-Net-appen synkroniserar också kalenderhändelser och resmål.

Läs mer om nya Volkswagen Crafter här.

Annons

Stäng