Annons

Tack för att någon går emot strömmen

2010-11-03 | Fredrik, bilpriser.se

Volvos nya vd Stefan Jacoby går emot bland annat styrelseordföranden och säger nej till en lyxbil. Och i vad har han egentligen fel? Visst finns suget efter lyxbilar kvar men tror man på fullaste allvar att lyxbilsköpare generellt lusläser specifikation och skippar “känsla” så tror man fel. Det är nämligen ingen konst att bygga en påkostad bilmodell med teknik och välfylld plånbok men finns varken arv eller tillräckligt stark passion är bottennappet garanterat. Kliv in i Volkswagen Phaeton så förstår ni vad jag menar …

Listan på klassiska lyxbilar kan göras lång – Mercedes-Benz S-klass, BMW 7-serie, Jaguar XJ, Cadillac DTS med fler. Bilarna skiljer sig markant ifrån varann men två saker har de gemensamt: långa traditioner och en trogen köpkrets. Volvo har en lika trogen köpkrets – de som uppskattar neutral återhållsamhet i design och stort fokus på säkerhet och praktiskt bilägande.

Det är få medvetna (om ens någon) som skulle gå över från Mercedes-Benz S-klass till Volvo. Detta kan ses som endast spekulationer från min sida men jag önskar inget prov. För Volvos egen skull.


Om Jacoby mot förmodan ändrar sig är detta en av Volvo främsta konkurrenter i Europa – Mercedes-Benz S-klass …


… och detta skulle bli den främsta konkurrenten i Nordamerika – Cadillac DTS.

Annons

Stäng