Annons

Täcket av för Polestar 2

2019-03-20 | Johanna

För ganska precis ett år sedan premiärvisades Polestar 1 på bilsalongen i Genève. Nu är stunden kommen för Volvos dotterbolag att presentera uppföljaren, den helelektriska och fyrhjulsdrivna Polestar 2, via en rad av events. Den 27:e februari offentliggjordes bilen genom en live-sändning från Göteborg, därpå blir nästa steg att rulla vidare till årets upplaga av Genève-salongen.

Märket sticker inte under stol med att Polestar 2 ämnar konkurrera med Tesla Model 3. Batteripacket på 78 kWh genererar 408 hästkrafter, och enligt de officiella siffrorna ska det räcka till runt 50 mils körning på en laddning. Bilen har ett helt nytt Android-baserat infotainmentsystem utvecklat i samarbete med Google vilket har stöd för uppdatering över nätet. Appar går att ladda ner från Googles Play Store. Bland annat ska bilen kunna öppnas och låsas från mobiltelefonen med hjälp av Bluetooth.

Tillverkningen sätter igång tidigt 2020 och priset vid lansering ligger på 59 900 euro. På sikt kommer dock en folkligare version med pris från 39 900 euro.

Annons

Stäng