Annons

Teknikens Världs Stora Bilpris 2010

2009-12-08 | Mattias Rabe Foto: Linus Pröjtz/Teknikens Värld

För andra året i rad delas Teknikens Världs Stora Bilpris ut. Priset är till för att vägleda konsumenterna vid bilköpet. Efter en hård och tätt finalkamp har fyra bilar sållats bort och kvar står vinnaren som är…

…Skoda Yeti.

Juryns motivering till att Skoda Yeti plockade hem Teknikens Världs Stora Bilpris 2010 lyder som följer:
Tack vare att bygga på höjden har passagerare och bagage gott om plats, trots kompakt yttre format. Bra funktion, fin ergonomi, härlig användarkänsla och hyfsad prissättning är Yetis direkta fördelar. Med sina breda allroundkunskaper är Skoda Yeti en värdig vinnare.

— Yeti tillför något nytt på den svenska bilmarknaden, en flexibel mångsysslare i dess rätta bemärkelse, hade bilen hetat Volvo XC50 är jag säker på att det blivit en försäljningssuccé direkt i Volvo-landet Sverige, säger Daniel Frodin, chefredaktör på Teknikens Värld.

— Vi är otroligt stolta över detta pris och det mottagande Skoda Yeti har fått under året. Skoda Yeti är en produkt som understryker Skoda som varumärke — smart, praktisk, rolig att köra samt mycket prisvärd. Även försäljningsmässigt har Skoda Yeti slagit alla uppsatta mål med 350 sålda bilar sedan lansering, säger Rainer Jonson, märkeschef Skoda Sverige.
— Eftersom Stora Bilprisets syfte är att vägleda konsumenterna vid sitt bilköp känns priset väldigt viktigt för oss på Skoda. Teknikens Värld är proffs på att testa bilar och det är ett bevis på att Skoda Yeti är en högklassig produkt, säger Henrik Svensson, pressansvarig Skoda Sverige.

De faktorer som utgör grunden för Teknikens Världs Stora Bilpris samt våra traditionella tester är ekonomi, säkerhet, miljö, funktion och köregenskaper. För att komma ifråga för utmärkelsen måste modellen, eller en variant av den, ha introducerats under året.

Det här är andra året som Teknikens Världs Stora Bilpris delas ut. Förra årets vinnare var Peugeot 308 SW.  

Annons

Stäng