Annons

Tips inför begagnat bilköp del. 1

2015-09-04 | Fredrik, bilpriser.se

På begäran tänkte vi sammanställa en lista på tips inför ditt bilköp som kan vara bra att bocka av innan du verkligen bestämmer dig. Nummer 1, som faktiskt många glömmer, kolla upp ägaren! Att ägarens telefonnummer inte finns någonstans, att träffar på Google ger noll och/eller att objektet i fråga låter för bra för att vara sant ger varningstecken.

1. Vill du vara på den absolut säkra sidan, gör en Carfax på säljarens bil. Då får du fram fordonshistorik om exempelvis stölder.

2. Be alltid om registreringsnummer om detta inte syns i annonsen, via en enkel sökning hos Transportstyrelsen (avgiftsbelagt) finner du då uppgifter om mätarställning vid senaste besiktning samt om bilen skattad och besiktigad. Här ser du också om den är rapporterad stulen men till skillnad från Carfax får du inte mer detaljerad information.

Tips! Bilhandlare kan också göra sökningar på tidigare ägarhistorik. Är det en mer speciell modell/äldre entusiastbil du skaa köpa kan detta vara värt för att kontakta tidigare ägare!

Annons

Stäng