Annons

Tjuvarna gillar 2012 års VW Golf och Volvo V70

2014-11-28 | Erik Hjort, bilpriser.se

I det senaste Nyhetsbrev pratade vi om bilmodeller som kommer att komma ut i strid ström det kommande året, nämligen 2012 års modeller. Vi har tidigare gjort inlägg på bloggen om på dessa årsmodeller om t ex fördelning fyrhjulsdrift, motorstorlekar.
Nu har vi i samarbete med CARFAX gjorde en analys på alla finansierade och leasade bilar som registrerats under 2012 mot CARFAX databas för fordonshistorik. Målet var att identifiera CARFAX Riskfaktorer som bilköpare bör vara medveten av, innan de köper.

När vi kollade på dem tio vanligaste bilarna av 2012 års modell i kombination med riskfaktorn “avvikande mätarställning” såg vi en modell som stack ut extra, Kia Ceéd. Kia kanske sticker ut oförskämt mycket men det ska vi ska ha i åtanke är att detta är endast 30 st Kia bilar av samtliga 2012 års Kiamodeller.

diagram_carfax_riskfaktor matarstallning

 

CARFAX definierar en “riskfaktor” som en parameter som kan påverka värdet på en bil och eventuellt även påverka allmänhetens trafiksäkerhet. CARFAX Riskfaktorer inkluderar t ex om en bil har varit stulen, har en körsträcka som är avvikande, har importerats eller använts som en taxi.

Även om en bil taggas med dessa riskfaktorer betyder det inte nödvändigtvis att bilen är en dålig bil. Däremot tycker både vi och CARFAX att den som köper en begagnad bil bör ha så mycket information om historiken som möjligt. Detta för att kunna ta rätt beslut när man ska investera i en “ny” begagnad bil.

Kollar vi på riskfaktorn “stulen” bland dom vanligaste 2012:orna så verkar tjuvarna mest intresserade av Volvo V70 och VW Golf.

 

diagram_carfax_riskfaktor stulen

 

 

Nu kan du kontrollera om din bil påverkas av en CARFAX Riskfaktor. CARFAX erbjuder en helt gratis kontroll på deras hemsidan och i mobilappen RISK RADAR. Klicka här för mer info.

 

Annons

Stäng