Annons

Träpaneler i bilen? Se hit!

2012-10-21 | Fredrik, bilpriser.se

Har du en bil av det mer lyxbetonade slaget har du kanske också träpaneler i bilen? De flesta är nuförtiden äkta och har ett relativt tjockt lager klarlack. Precis som lacken utanpå bilen (eller i princip alla lackerade ytor) blir även denna lack mattare med åren och smuts och fett syns tydligt. Det är inte snyggt. Men det är inte heller helt enkelt att få träpanelerna till nybilsskick igen. Men har får du ett bra tips som passar den pyssliga personen. Men var aktsam!


Om du äger en skopolerare eller annan mindre poleringsapparat är det bra. Då behöver du bara köpa nya polerhättor av bomull eller linne som finns på till exempel Biltema- eller Rusta varuhusen. Du börjar med att torka panelerna med interiördukar eller andra rengöringsdukar som innehåller polermedel. Träpanelerna kommer nu att vara “fettiga” på ytan. Kör försiktigt då med polermaskinen i roterande drag tills panelerna är riktigt blanka. Du kommer kanske häpnas av resultatet!

OBS! Var noga med att inte polera för länge på en och samma yta. Risken är då att ytan blir för varm och lacken släpper!

Annons

Stäng