Annons

Tre små sommarcabbar!

2013-07-25 | Fredrik, bilpriser.se

Tre sommarbilar med tre saker gemensamt: de är i storlek liten, tillverkade i Tyskland och har avtagbart tak. Vi listar fullgoda köp i form av ett prisvänligare alternativ kring 50.000 kronor i inköpspris och de andra i 120- 150.000 kronors klassen. Genom att följa länkarna i texterna kan du själv komma till respektive modell här på Bilpriser.se och vidare kostnadsfritt värdera och kalibrera utefter vad du vill ha. Och glöm inte – när du spanar in begagnade bilar, värdera alltid hos oss först. Ett tips är att också kika in våra köptips innan du slår till.

Mercedes SLK 230 Kompressor R170 (193hk) 96-00
Med sina dryga 1.300 kilogram och nära 200 hästkrafter var den helrätt för sin tid. Den var snabb, snygg och faktiskt hyggligt ekonomisk. Med hardtop dessutom! Det fanns egentligen inga “men”. Förutom BMW Z3, förstås. Den värsta konkurrenten som Agent 007 rattande runt i filmen “GoldenEye” från 1995. Sedan kom Audi TT och resten är en framgångssaga. De mindre prestandabilarna från Tyskland kom för att stanna. Tittar vi tillbaka på 1990-talets andra halva och cabrioleter i denna storleksklass väljer vi Mercedes SLK 230 Kompressor och det inte minst på grund av sina finfina vägegenskaper, genomtänkta utrymmen (om än små) samt det faktum att den åldrats med värdighet och har ett förväntat, litet framtida värdetapp. Servicen är inte billigast i sin klass men bilen i sig har få kvalitetsbrister och tillgången på begagnade delar är stor. Försäkringen är ofta förmånlig, jämför här! Den skjutsar dig bekvämt med en distinkt kvalitetskänsla från 0-100 km/h på 7,6 sekunder och stannar inte förrän den nått över 230 km/h. För dessa rappa hästar kräver motorn endast 0,93 liter per mil vid blandad körning. Och vet du vad? För endast 50.000 kronor kan den bli din.


BMW Z4 2.5i Cabriolet (192hk) 03-06
BMW har många tidlösa formgivningar bakom sig och BMW Z3 var en utav dom. Men med den efterföljande BMW Z4 nådde man nära nog en fulländning i klassen. Modernare, distinktare och på alla sätt bättre. Utom då möjligtvis inköpspriset idag. Även om Z4 ligger i en aptitlig prisklass så går det inte att förneka att du får mycket skoj för halva inköpspriset i BMW Z3. Det är en noga övervvägning när vi nu rekommenderar BMW Z4 istället, dels för att den allmänna dippen i bilbranschen infekterat priserna ordentligt på begagnade bilar i denna klass. Vill du ha en bra prestandacabriolet till halva priset – se ovan i form av Mercedes SLK. BMW Z4 är ett bra köp. Det grundar vi inte minst på den stabila populariteten samt värdebilden, den står sig och för cirka 120-130.000 kronor kan du köpa en 2003-2004 årsmodell med cirka 10.000 mil på mätaren och 2,5 liters motorn som är underhållande nog för de allra flesta!


Porsche Boxster S 3.2 (252hk) 00-02
Sedan så har vi en sommarraket för de mest vågade – Porsche Boxster! Det är inget billigt alternativ med sina runt 150.000 kronor i inköpspris. Men du kommer skratta hela vägen från bilaffären. Detta är en bil som är till för att köras, till för att gå hårt och till för att helt enkelt bara underhålla sin förare till max. Visst är det ännu trevligare att köra en 911 Carrera men denna är, om än inte billig, så åtminstone något mer human i driftkostnader och har ett relativt lågt värdetapp att vänta medan populariteten för modellen får anses som stor (särskilt i jämförelse med 996 Carrera). Du färdas från 5,9 sekunder från 0-100 km/h och upp till 260 km/h. Och du fördas med stil hela vägen. Men i detta fall gäller att du är noga med att kräva servicebok av ägaren och att ordentligt testa bilen samt gärna lyfta upp den för att se efter läckage och dylikt. Det är värt att omsorgsfullt jämföra reservdelspriser i detta fall. Sikta på att få ett exemplar med så få mil på mätaren som möjligt. Har du en Porsche-entusiast i bekantskapskretsen, tveka då inte att ta med honom/henne när bilen ska provköras!

Trevlig cabsommar önskar vi från Bilpriser!

Annons

Stäng