Annons

Underbar teknik

2010-11-02 | Fredrik, bilpriser.se

Jag känner eufori av den nya tekniken. Visst, allt är inte nödvändigt men de senaste tre årens miljöinnovationer torde även få den mest helsvenska skeptikern att känna optimism. Vem hade egentligen för 15 år sedan kunnat tro att vi år 2010-2011 hade fullt fungerande och hyfsat överkomliga bilar drivna på enbart elektricitet (Chevrolet Volt bland andra)? Att vi skulle kunna sköta allt ifrån bankärenden till nöjessurfning och hyfsat fotografi via en mobiltelefon (iPhone 4 med fler)?

För teknikälskaren finns mycket att frossa i och senaste stora nyheten från General Motors är en applikation kallad myCadillac. Under hösten ifjol cirkulerade en film där en man startade sin bil med hjälp av en smartphone. Det var fejk och i vanlig ordning ett stort samtalsämne bland iPhone-älskare i USA. Men nu, endast ett år senare, är det verklighet och kan installeras redan idag.

De som minns GM:s OnStar från 1990-talet minns också att systemet var prisat för sin användarvänlighet och tillgänglighet vad avser service och felmeddelande. OnStar är integrerad med myCadillac och förutom att se varningsindikatorer, närmsta verkstad, närmsta P-hus plus en hel del annat kan man också tända lysen och starta sin Cadillac via sin iPhone.

Hurra för teknologin!


myCadillac är först i sitt slag med amerikanska GM som pionjär. Men myMercedes-Benz eller myMiniCooper är väl troligen redan på gång och inte långt ifrån din närmsta AppStore.

Annons

Stäng