Annons

UNDVIK MARDRÖMMARNA

2013-10-28 | Mathias, bilpriser.se

Den svenska begagnatmarknaden kan vara en plats för bra affärer. Den kan också vara en plats där bedrägerier är vanliga och där en köpare måste vara försiktig. Vår partner CARFAX arbetar med att minska risken för dåliga beslut.

Vi har idag databaser med information från hela Europa och jobbar hårt med att ta in och analysera data för att minska antalet bedrägerier, säger Håkan Lindberg som är chef för CARFAX i Sverige. 

Att se över bilens historik innan man slår till kan vara en vinnare, framförallt när det gäller importerade bilar. Det är många av våra besökare som håller med vilket bekräftas av att integrationen med Carfax på bilpriser.se används flitigt av våra besökare, sägare Mathias Björkman, VD på KVD Bilpriser AB.

Chevy Impalan av årsmodell 2010 som visas nedan har nyligen utannonserats för 119 000 kronor. Annonsören nämnde inte att bilen hade varit med om flera olyckor i USA och att bilen varit så pass skadad att den bärgats från platsen och sålts som skrotdelar. En intet ont anande köpare kunde alltså ha köpt den här trafikfarliga bilen utan att veta något om dess förflutna. Som tur var beställde spekulanten en rapport från CARFAX . Det här är ett av många exempel.

Före:

Efter:

Exempel på rapport:

 

Visste du att det finns över 29 000 begagnade svenska bilar som rapporterats stulna? Visste du att över 165 000 har bristfällig mätarställning? Besök carfax.se för mer information. Det kan löna sig.

 

 

Annons

Stäng