Annons

Vad tycker du om retrotrenden?

2010-07-02 | Mathias, bilpriser.se

“Pionjären” dör

Att kalla Chrysler “pionjär” beträffande designen av PT Cruiser är kanske inte helt korrekt. Det blir för enkelt. För som Victor Müller uttryckte sig i sakfrågan om retrodesign och många bilentusiasters hoppfulla förväntningar på en retroinspirerad Saab, “det är fantasilöst” Vad han menade var ju att designens grundstomme redan fanns på plats för flera årtionden sedan.

Amerikanerna älskar denna typ av formgivning. Det gör även många svenskar. Problemet är att den bara inte påminner om en svunnen tid till utseendet, ofta är också bilarna i fråga knappast fulltankade med ny teknologi utan snarare traditionell teknologi. I vissa fall kan det jämföras med mobiltelefoner vars formgivning du betalar för, inte vad som finns på insidan.

Chrysler PT Cruiser har funnits i tio år och läggs nu ned. Känns det vemodigt eller väntar du med spänning på nästa designtrend? En gissning är att PT Cruiser blir en i raden utav liknande som går i graven inom de närmaste åren. En annan gissning är att retrotrenden mattas av och knappast kommer återupptas.

Vad tycker du själv om retrotrenden?

Annons

Stäng