Annons

Varför är vissa bilar bättre än andra?

2011-11-13 | Fredrik, bilpriser.se

Med glädje dyker nu den nya Honda Civic upp och våra vänner på Teknikens Värld har provkört den nya bilen. De rymdskeppsliknande formerna från förra generationen har tonats ner och bilen ser inte lika spektakulär ut längre. Men de konstaterar samtidigt att dieselmotorn stannar på 110 gram Co2 per kilometer i utsläpp samtidigt som den har 150 hästkrafter och ett maxvridmoment på 350 newtonmeter. För de icke motornördarna som läser ger är 350 newtonmeter i en liten bil riktigt bra kraft och då särskilt vid högre varvtal ute på motorvägen. Honda Civic låter ljuvlig!


Det första vi tänker på är dock inte effekten utan det nya Honda Civics ekonomi! Att prata ekonomi tycks alltjämt komma i andra rum till förmån för miljö i dagsläget. Skönt att vi då får verka som plånbokens bästa vän! Honda Civic är snål, dieselmotorn imponerar ur ekonomiskt perspektiv. Men bäst av allt är trots allt att Honda inte följer strömmen och höjer inte priserna på Civic från föregående generation! 2012 års Honda Civic av billigaste variant kommer alltså kosta runt 170.000 kronor precis som föregående. Och det ska Honda ha en applåd för!

Något annat vi gillar med Civic är förstås förväntad värdeminskning där den står sig riktigt gott. Vi har all anledning att återkomma till Civic när de första exemplaren når hallarna så håll utkik!

Annons

Stäng