Annons

Vårsmutsig bil? Det är alla. Men de behöver tvättas ändå.

2013-04-06 | Fredrik, bilpriser.se

Precis som rubriken lyder: låt inte bilen vara supersmutsig hela våren. Risken är då mycket större för rostangrepp och andra frätskador. Ser din bil ut ungefär som på bilden nedan eller kanske värre? ..

.. Bilen på bilen är full i sand och smuts. Då lämpar det sig inte att börja med att gnugga. Köp istället en flaska avfettning och spraya rikligt på de områden där smutsen är tjock. Egentligen brukar jag inte använda avfettning på grund av att det har en förmåga att tvätta bort vaxlagret på bilen. Men i detta fall är vi så illa tvungna ..

.. Låt verka några minuter. Spola bilen. Sedan tvättar du på vanligt bilshampoo och svamp samt så bör du torka av bilen ordentligt med skrapa och sämskskinn för att få den torr och därmed fri från vattenfläckar ..

.. Sim-sala-bim så har du en ren och sjyst bil igen! ..

.. Men glöm inte tvättsvampen! Låt den inte ligga. Kasta den inte i soptunnan då detta är rent slöseri. Använd den inte igen i denna form eftersom den är full i smuts och fina korn. Släng istället in den i tvättpåse, ställ in tvättmaskinen på 40 grader och låt gå. Nu är svampen som ny och denna procedur kan göras många gånger om!

Annons

Stäng