Annons

Veckans Tips – Allsidig och ekonomisk!

2011-11-13 | Fredrik, bilpriser.se

Veckans tips behandlar en av de vanligaste bilmodellerna i Sverige – Audi A4. Och den vi särskilt lyfter fram är Audi A4 2.0 TDI Avant (140hk) av årsmodellerna 2005-2008. Detta främst av två skäl – motorn har en helt okej prestanda och gör gott ifrån sig men den är också ekonomisk! 0,58 liter diesel per mil vid blandad körning men nämnas bör att det finns flertalet vittnesuppgifter om ännu lägre siffror ..


Med cirka 100.000 kronor har den dykt i värde sedan år 2006. 265.000 kronor för en ny bil och runt 150.000 kronor idag (avser basutrustad bil). För en helt “kal” bil blir prislappen runt 10.000 kronor lägre. Konfigurera själv här! Det är inte särskilt mycket pengar. Men viktigt i sammanhanget är också att prisbilden på Audi A4 är den allra minst splittrade i sin klass. Trots att bilen kan konfigureras i ett närmast oändligt antal varianter varav många tillval är direkt riktigt kostsamma som nya.


Bilen har ett lastutrymme på 442 liter vilket innebär att du ledigt får plats med en medelstor hund och lite till. Har du däremot behov av mycket lastutrymme är den på tok för liten. De snåla utrymmen visar sin sämsta sida i baksätet där det blir direkt obekvämt för vuxna personer under längre sträckor. Fjädringen är också hård och sätena likaså. Det är dock en gedigen känsla rätt igenom och vad den “gamla” A4 inte levererar i komfort får man igen i körkänsla som är bäst i sin klass.

Skatten för denna bil hamnar på cirka 3.000 kronor per år men det är oftast försäkringen som kan bli den riktiga plånboksätaren i detta fall. Den varierar kraftigt beroende på var i landet du ska köra bilen. Var därför vaksam. I övrigt är denna Audi A4 bland de bästa begagnatköpen i prisklassen!

Annons

Stäng