Annons

Veckans tips! Billig Opel med extremlåg förbrukning!

2012-03-10 | Fredrik, bilpriser.se

Igår noterades ett nytt rekordpris för bensin. Sverige innehar nu den inte fullt så smickrande förstaplaceringen (delad med ett par länder) om att ha allra högst bränslepriser inom EU och därmed i världen (15:53 kronor per liter för 95 oktanig bensin). Priserna går givetvis inte att påverka men du som står inför valet av ett nytt bilköp kan definitivt granska specifikationen och bränsleförbrukningen. För det är först nu deciliterskillnader på allvar får effekt.


I det myller av bränsleeffektiva bensindrivna personbilar finns flertalet att rekommendera. Denna vecka fokuserar vi på långkörande förare samt pendlare som behöver en billig bil och därför blir veckans tips en äldre modell, under 30.000 kronor för ett exemplar i god vigör – Opel Corsa 1.2 5dr (75hk). En bil i bruksskick, 2003-2004 årsmodell, med runt 12.000 mil på mätaren (utan extrautrustning) kan köpas för runt 30.000 kronor. Konfigurera själv via länken.


En Opel Corsa 1,2 liter har en deklarerad bränsleförbrukning om 0,61 liter bensin vid blandad körning. Men räkna då med att komma betydligt billigare undan vid långkörningar! Undertecknad har kört denna 1,2-liters motor på en bra bit under 0,5 liter per mil efter motorväg. Å andra sidan är denna bil i minsta laget och har få bekvämligheter varav stolarna är på gränsen till vad man står ut med. Men budgetbil i kombination med extremlåg förbrukning har sitt pris. Och priset betalar du i utebliven körkänla och föga komfort. Är det värt det? För den som vill spara pengar är svaret helt klart ja med utropstecken. Syna dock exemplaret noga efter rost och undvik automatlådor!

Annons

Stäng