Annons

Veckans Tips! BMW för allehanda bruk.

2011-10-09 | Fredrik, bilpriser.se

Under flera decennier har BMW tillverkat underhållande modeller som fungerat fläckfritt för dagligt bruk. Problemet är bara att de kan vara smärtsamt dyra för normala plånböcker som nya och lätt begagnade. Vi har plockat fram en vanlig modell som har allt det där en BMW bör ha – komfort, känsla efter vägen, god acceleration och genuint “klonk” vid dörrstängning. Vi talar förstås om BMW 3-serie och faktiskt inte alls en särskilt färsk sådan …


Trots att den mest troligt inte kommer dofta nybil inuti känns en välvårdad BMW 320i E46 förvånansvärt fräsch och tidsenlig vad avser köregenskaperna och är långt ifrån gammal skåpmat på vägen. Vi väljer att rekommendera BMW 3-serie i sedanversion med mellanmjölksmotorn på 2 liter som ger 170 lyckliga hästar. Tack vare sin bakhjulsdrift och distinkthet i styrning och fjädring håller sig hästarna på vägen och inte halvt hängande i luften. 0-100 km/h avklaras på 8,2 sekunder och förbrukningen landar på 0,89 liter bensin per mil vid blandad körning!


Siffrorna är imponerande för år 2001. Hur klarar den sig ur ett ekonomiskt perspektiv? 1.479 kronor i årsskatt och 0,89 liter per mil klarar du med tanke på att bilen i inköp är relativt billig (om än väldigt stillastående i pris de senaste åren) För runt 55.000 kronor inklusive moms får du en 2001 årsmodell med 15.000 mil på mätaren. Konfigurera värderingen själv här! I likhet med alla andra BMW-modeller har också 3-serien en uppsjö tillval varav skinnklädsel är det attraktivaste för denna modell. Låt dig väl smaka av gammal BMW. För den är definitivt inte illa!

Annons

Stäng