Annons

Veckans Tips – Brukskombin vi vill ha!

2011-11-27 | Fredrik, bilpriser.se

Med jämna mellanrum presenterar vi ett köptips för privatpersoner (och även för bilhandlare att med fördel ha i sin i hall) ur ekonomiskt perspektiv. Denna vecka har turen kommit till en bensindriven familjevagn med för tiden rätt driftsekonomi, nämligen Volvo V50 1,8 från årsmodell 2005. Nära inpå samtliga bilar som såldes under modellens premiärår 2005 var utrustade med paketet Addition då det inte medförde någon större kostnad för nybilsköparen.


Ett stort plus för familjen med normal plånbok som söker en problemfri och relativt ny Volvo är att denna modell med 10.000 mil på mätaren enkelt kan köpas för en bit under 100.000 kronor. Hos bilhandlare dessutom! Och glöm för all del inte att fråga efter bra priser på extra tillbehör så som bilbarnstol när du ändå är igång ..


Denna bil är inte den billigaste om vi riktar lyktan mot fem-sex år gamla kombibilar. Men den är helt klart den som håller ett stabilt andrahandsvärde samtidigt som den är mycket lättsåld. Konfigurera och värdera kostnadsfritt här! Du förlorar inte mycket under en treårsperiod förutsatt att bilen sköts på ett normalt sätt och inte rullar anmärkningsvärda miltal. Men hur är komforten? Faktiskt god på sedvanligt Volvo-vis. Du blir inte besviken på vare sig stolskomfort eller vägkänsla då denna bil plikttroget levererar det nödvändigaste (om än inte så jättemycket mer) Storebror V70 är givetvis bättre men V50 är betydligt mer ekonomisk med 0,73 liter bensin per mil vid blandad körning och helt okej servicekostnader.

Lycka till med ditt köp och här nedan lister vi de främsta fördelarna med Volvo V50!

* Bränsleförbrukningen på 0,73 liter per mil är godkänt för klassen och med jämna varvtal på landsväg går denna bil väldigt snålt och tryggt.

* Begagnatpriset på runt 90.000 kronor (med viss marginal) för en V50 10.000 mil gör den inte till den allra billigaste bilen men helt klart värd sina pengar.

* Lastutrymmet sväljer 417 liter men känns aningen större än vad det är och du lastar med lätthet in och ut bagaget. Betydligt bättre än vissa tyska konkurrenter!

Annons

Stäng