Annons

Veckans tips: Diesel-Golf att trivas med.

2012-02-26 | Fredrik, bilpriser.se

Ungefär samtidigt som bensinpriset nådde skyhöga nivåer var VW bland de första ut med riktiga snålbilar. VW Golf var självklart en av dem. Men idag är faktiskt det mest ekonomiska och trevliga alternativet en dieseldriven sådan och då särskilt med de mest ekonomiska motorerna. Ett bra alternativ, som dessutom håller värdet riktigt bra, är VW Golf A5 1.9 TDI BlueMotion 5dr (105hk).


Golfen är måhända inte den allra rymligaste bilen på marknaden. Men så är också klassen ökänd för obekvämt baksäte vilket inte gäller hos VW Golf, i denna bil är det nämligen lika rymligt som hos många större bilar och bagagevolym på 1360 liter är väl godkänt. Så är även förbrukningen med 0,56 liter per mil vid blandad körning och en årsskatt på cirka 2.600 kronor.


Servicekostnader ligger långt under någon skräcknivå och köparen lär inte bli chockad över några dolda prisfällor. Däremot är det en spartansk utrustad bil från början och kan med fördel extrautrustas till en generösare nivå. För en 2008 årsmodell med 6.000 mil på mätaren och i grundutförande får du i dagsläget ge cirka 125.000 kronor ute i handeln. Men självklart behövs några tusenlappar läggas på för extrautrustning. Kom dock ihåg att prutmånen kan vara kärv då dessa bilar lätt blir sålda!

Annons

Stäng