Annons

Veckans tips! Dodge Journey – inget vrålåk, mest praktisk.

2012-03-04 | Fredrik, bilpriser.se

Vi brukar vanligtvis inte tipsa om bilar vars andrahandsvärde är störtdykande eller åtminstone över medel. I detta fall gör vi ett undantag och det försvarar vi med ett synnerligen lågt inköpspris. Har du stor familj eller behöver mycket plats av någon anledning? Då kan en billig, nyare familjebuss vara ett alternativ. Här är en sju-sitsig, välutrustad Dodge Journey 2.0 CRD (140hk)!


Det är en skön bil för liten peng – i SXT utförande (välutrustat från start) och med runt 5.000 mil på mätaren finns exemplar för så pass lite pengar som 160.000 kronor. Konfigurera via länken och värdera själv! Den har i runda slängar dalat ner 100.000 kronor från nybilspriset och den väldigt rymliga och praktiska amerikanaren drar 0,67 liter diesel vid blandad körning men betydligt mindre landsväg. Och vad sägs om 1.461 liter i bagagevolym? Fler än en stor hund lär rymmas.


Nackdelen och det som talar emot Dodgen är utvecklingen på begagnatpriset. Det är ingen bil som kommer löna sig att sälja snabbt utan är till för de som kan tänkas behålla samma bil i flera år och bruka den flitigt. Är du en sådan och i behov av en stor bil med plats för allt och alla kan just denna Dodge vara ett mycket bra alternativ!

Annons

Stäng