Annons

Veckans tips! En gammal Merca är attraktivare än det låter ..

2013-03-20 | Fredrik, bilpriser.se

För inte så längesedan var det ofta tal om att två-dörrars bilar höll värdet betydligt bättre än sedaner. Detta stämmer bara delvis nuförtiden då bränsleeffektivitet är helt i fokus. Men man kanske kan få lite både och? Alltså både kupémodellens sköna linjer och modernare bränsleekonomi. Faktum är att det går alldeles utmärkt. Dessutom för 35.000 kronor. Svaret heter Mercedes-Benz CLK 230 kompressor ..

Medan 320 kompressor förvisso är vassare och roligare så är den också dyrare. Både i bränsle och underhållsmässigt. Och Mercedes-Benz CLK 200 är med sina 11 sekunder från 0-100 km/h föga upphetsande vad avser prestanda. 230 kompressor är den perfekta kompromissen. För med 8,4 sekunder från 0-100 km/h och en blandad förbrukning under en liter per mil (men dock lägre med manuella lådan) är det en, inte bara vacker, utan också en bruksvänlig bil. Servicekostnaderna ligger på samma nivå som en E-klass men attraktionsnivån och därmed andrahandsvärdet står sig.

Vi rekommenderar köp! Trots att många exemplar kan vara illa tilltygade och med rikliga mängder rost. Iaktag försiktighet! Urvalet på begagnatmarknaden är dock brett ..

Annons

Stäng