Annons

Veckans tips – En Jaguar för nybörjaren

2011-07-08 | Fredrik, bilpriser.se

Visst kan det vara lockande med en sommarbil? Och sommarbilen behöver nödvändigtvis inte vara en öppen bil. Det kan lika gärna vara en nyare sportcoupé, en nostalgisk amerikanare eller varför inte en engelsman med elegans till ett reapris?

Normalt sett kan inte dessa typer av bilar rekommenderas ur ett värdeminskningsperspektiv. Men faktum är att de dykt så mycket i pris att inte många ören återstår i värdetapp över de närmaste fem åren. Vi rekommenderar denna vecka Jaguar XJ6 år 1995-1997 som en nybörjarbil för de som vill bekanta sig med det engelska prestigemärket.

Det är inte den mest pålitliga bilen och lider utav bland annat rost och fel av elektrisk art. Därför rekommenderas en ordentlig test av bilen, gärna en så kallad M-test. Bilen har en 4-liters sexcylindrig motor som ger 241 häskrafter, tillräckligt för en fin prestanda i en lyxsedan.


En Jaguar XJ6 av 1995 årsmodell kan fås för cirka 50.000 kronor i hyggligt skick. Med det menas en bil utan rost men som använts som bruksbil och med tillhörande skavanker och eventuella defekter i form av milda fel.

Annons

Stäng