Annons

Veckans Tips: Folkligt och förnuftigt!

2011-11-03 | Fredrik, bilpriser.se

Den senaste generationens Volkswagen Golf är nu djupt rotad. Det innebär att den “gamla” karossen, det vill säga föregångaren (som faktiskt inte alls är omodern), har gått ner i pris. Och därför lyfter vi särskilt fram “snåljåpen” i familjen. Säg god dag till VW Golf 1,4 FSI 5dr!


Just 5-dörrars varianten kan faktiskt till och med passa för den lilla familjen även om långfärdskomforten kunde varit strået vassare (soffan i baksätet påminner inte om en amerikansk reclinerfåtölj …) Motorn är inte heller vass. För att inte säga småslö. Men vi gillar driftsäkerheten och älskar ekonomin som denna Golf skänker sin ägare. Dessutom är det en väldigt smidig bil som lätt låter sig parkeras även under en hektisk stockholmsmåndag efter Ringvägen.


Bilen kommer inte under den gröna gränsen med Co2-utsläpp på 149 gram per kilometer. Å andra sidan är det inte smutsigt. 0,62 liter bensin per mil vid blandad körning är också en mycket god siffra. Bilen har också 176 cm bred vilket skvallrar om praktiska utrymmen för en småbil. En annan snålsiffra är 940 kronor för skatt per år …

För en 2005 årsmodell med strax under 10.000 mil på mätaren betalar du cirka 65.000 kronor. Och då är det också en bil som inte störtdyker i värde de närmsta två åren.

Annons

Stäng