Annons

Veckans tips – Gammal diesel. Varför inte?

2011-12-29 | Fredrik, bilpriser.se

Har julhelgen tärt på ekonomin ordentligt? Men är du ändå på jakt efter ett pålitligt transportmedel eller kanske bara en andrabil? Då har du nästan hittat rätt. Vi vill gärna lyfta fram bilar som inte tappar våldsamt mycket i värde och gamla bilar har just den fördelen samtidigt som dom kan vara tokbilliga (om än ibland med många andra nackdelar)


En tysk gamm-diesel har inte den allra bästa förbrukningen likt denna veckas tips – Audi A4 1.9 TDI (110hk) 96-00. Men det är något man med glädje kan svälja om bilen i fråga kostar under 30.000 kronor i inköp! Vi ska vara försiktiga med vår rekommendation denna vecka och säga att detta köp måste göras med förnuft och bilen måste vara maskinellt i gott skick. Ta med den mekande gubben i kompisgänget vid provkörning!

För en 1996 årsmodell med runt 25.000 mil på mätaren kan du få ge runt 20.000 kronor för. Vissa är dock dyrare om skicket är därefter. Konfigurera själv här! Audis dieselmotorer har gott rykte om sig och är relativt underhållsfri vilket är en stor fördel i detta sammanhang. För vem vill lägga ut en massa pengar på en billig bruksbil?

Nedan de främsta fördelarna:

* 0,57 liter diesel per mil vid blandad körning
* Komfortabel även i baksätet
* Sväljer ledigt mer bagage än många konkurrenter

Nackdelar:

* Inte helt rostfritt rykte. Kolla noga.
* Undvik sega automatlådor.

Annons

Stäng