Annons

Veckans Tips! Gammal kärlek rostar aldrig!

2011-10-19 | Fredrik, bilpriser.se

Eller åtminstone inte om man vårdar den med åren. Mercedes-Benz blev kritiserade i början av 2000-talet för att ha sänkt detaljkvaliteten i sina bilar i takt med att de nya karosserna tog över från de gamla kantiga formgivningarna som hängt med sedan slutet av 1980-talet och i vissa fall tidigare. Det kan man lätt förstå om man sätter en Mercedes-Benz C-klass från 1997 vid sidan om en nyare variant …


Mercedes-Benz C180 med den gamla hederliga W202-karossen är ett utmärkt val för den som inte vill ta höga lån i oroliga tider. Konfigurera och värdera via länken! Det är ingen kanonkula ur accelerationssynpunkt men den ger ett oerhört gediget intryck på såväl ut- som insida och erbjuder generöst med utrymme för både baksätespassagerare och väskor i skuffen.

Dessutom är denna Mercedes gjord för normala plånböcker och idag ett riktigt kap. En bil kan köpas för så lite som några tusenlappar men räkna med att ge ungefär 12-16.000 kronor för en fin 1995 årsmodell med normal utrustningsnivå (d.v.s. ej skinnklädsel och automatlåda) Den kan också köras på långt under en liter per mil vid landsvägskörning och är ingen törstig bil i stadskörning heller.

Ps. Är du smart köper du en tågbiljett och köper din Mercedes från inlandet vart rosten inte ätit sig igenom!

Annons

Stäng