Annons

Veckans Tips – Gammal och torr, men matchar nästan CSN-budget!

2011-12-11 | Fredrik, bilpriser.se

En gammal Micra signalerar någonting om sin ägare – ointresserad av bilar, intresserad av att ta sig fram längs vägar. Nissan Micra får stå på första pallplats när det kommer till totalekonomi för småbilar och det är inte för intet många ägare är mer trogna modellen och inte märket. Vi tar därför en liten titt och tipsar gärna om Nissan Micra 1.0 från årsmodellrna 1998 och 1999. Nissan Micra är både billig att serva och att köra. Den är dock inte den billigaste i sin klass beträffande inköpspris men dom extra tusenlapparna kan man lugnt och behagligt plocka fram ur plånboken för en förhållandevis problemfri transport till och från jobbet i stan!


Om möjligt – välj med fördel 1-liters motorn framför den större varianten på 1,3 liter. Vi misstänker att du sätter ekonomin i första hand och därför inte köper en extra deciliter 95-oktanig bensin per mil för en 0,3 liter större cylindervolym. Ingen av motorerna är rapp i responsen och därmed mest lämpade för stadskörning. Andra nackdelar med denna generation Micra är, förutom den obligatoriskt höga bullernivån för klassen, stolskomforten och baksätet som knappt duger för barn. Den klossliknande designen hjälper dock till en hel del vid parkering i trång innerstadsmiljö vart den är en sann vinnare.

För en bil med 20.000 mil på mätaren ger du ungefär lika många kronor – 15-20.000 kronor för en bil i normalt skick (inte helt utan defekter) torde vara ett gott riktmärke. När du scannar marknaden efter objekt till salu kommer du märka att vissa försöker fantasiprissätta sina bilar ganska rejält. Men utbudet är knappast snålt och du kan lätt bortse från detta!

Nedan listar vi fördelar med Nissan Micra 1.0 1999

* Billig i driftkostnad, 0,56 liter bensin vid blandad körning.
* Billig i service och inte lika krävande som andra i sin klass.
* Mycket smidig att parkera tack vare formerna och endast 372 centimeter i längd.
* Stora rutor betyder god sikt.

Mindre bra:

* Krocksäkerhet (gammal och liten bil)
* Komforten.

Annons

Stäng